Proizveden prvi "mercedes" u Kini

Bez autora
Dec 08 2011

Nemački "Mercedes-Benc", koji posluje u okviru "Dajmler" grupe, učinio je još jedan korak na putu širenja poslova u Kini, gde je sa montažnih traka izašlo njegovo prvo vozilo, kompaktni sportsko-terenski automobil "mercedes-benc GLK", izrađen u pekinškoj fabrici "Peking-Benc-automobili"."Dajmler" i kinesko zajedničko preduzeće postigli su prošlog juna dogovor o partnerstvu i širenju saradnje na većem broju projekata, među kojima je i automobil GLK, koji je sa montažne trake sišao početkom decembra.

Proizveden prvi "mercedes" u KiniNemački "Mercedes-Benc", koji posluje u okviru "Dajmler" grupe, učinio je još jedan korak na putu širenja poslova u Kini, gde je sa montažnih traka izašlo njegovo prvo vozilo, kompaktni sportsko-terenski automobil "mercedes-benc GLK", izrađen u pekinškoj fabrici "Peking-Benc-automobili."

"Dajmler" i kinesko zajedničko preduzeće postigli su prošlog juna dogovor o partnerstvu i širenju saradnje na većem broju projekata, među kojima je i automobil GLK, koji je sa montažne trake sišao početkom decembra.

Član odbora direktora "Dajmlera" Volfgang Bernard izjavio je da početak lokalne proizvodnje GLK u Kini najbolje potvrđuje plan globalnog širenja kompanije i proizvodnje koja će biti što bliža tržištu. On je dodao da će proizvodnjom kola u Kini tržište biti prošireno i na čitav region, što je vitalni faktor "Mercedes-Bencove" strategije do 2020.

Od kada je debitovao 2008. godine, "mercedes-benc GLK" je zadobio naklonost kupaca širom sveta. Posebno je postao popularan u Kini, gde je potražnja naglo porasla među kupcima koji se opredeljuju za kompaktne sportske terence. U ovoj godini prodaja je porasla na preko 20.000 jedinica, preneo je "Autonjuz."

"Mercedes" očekuje da će početkom 2015. izrađivati u Kini dve trećine svih "Mercedes-Bencovih" putničkih automobila koji se prodaju na lokalnom tržištu, rekao je direktor "Dajmlera" za severoistočnu Aziju Ulrih Voker.

Za šest meseci 2011. "Mercedes" je postigao rekordnu prodaju sa 610.500 prodatih vozila, što je za 9,7 odsto više nego u istom periodu 2010. i najbolji rezultat u istoriji te kompanije.

Kako je saopštio "Dajmler", u čijem se vlasništvu nalazi i "Mercedes", porast prodaje rezultat je povećane potražnje na kineskom tržištu, gde je zabeležen rast od 52,3 odsto. Na tom tržištu prodato je 92.200 vozila u prvoj polovini godine.

Isporuke na nemačkom tržištu iznosile su 123.000 vozila, a u SAD su porasle sedam odsto na 110.000, dok "Mercedes" planira da prodaju vozila u Kini do 2015. godine poveća na 300.000 vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik